En ergonomisk kontorstol sikrer et sundt arbejdsliv

campaign creators gMsnXqILjp4 unsplash 900x480 - En ergonomisk kontorstol sikrer et sundt arbejdsliv

En ergonomisk kontorstol sørger for rigtig mange ting i dagligdagen. Den sikrer for det første et behageligt sted at sidde og arbejde, så du er mere produktiv, når du arbejder. Sidst men ikke mindst giver den dig en sundere arbejdsstilling. Dette giver dig i sidste ende en langt større arbejdsglæde.

Dette skal du være opmærksom på ved køb af en kontorstol

For at få mest mulig ud af dit arbejdsmøbel, er der en række faktorer, som er vigtige at være opmærksomme på, når der skal investeres i nye kontorstole, nemlig arbejdsstilling og komfort. Det gælder i forhold til ryglænet, armlænene, højden og hjulene.

Regulér så den passer din krop og stilling

Det skal være muligt for dig at regulere ryglænet bagud således, at du har mulighed for at læne dig tilbage mere end 90 grader. Vælg en kontorstol med ryglæn, der er bred nok til din ryg, og som giver en god støtte til midten af din ryg. Når du sidder bag skrivebordet, er det vigtigt, at din krop har en naturlig kropsholdning. Sørg derfor for, at armlænene kan justeres. Med justerbare armlæn bliver du i stand til at placere dine arme i en 90-graders vinkel på skrivebordet, så det føles naturligt og behageligt. Det bedste valg er en stol, der giver dig mulighed for at justere stolens højde, når du sætter dig i den. For at få den rigtige siddeposition, skal dine knæ have en 90-graders vinkel, når du hviler fødderne på jorden. Det er også vigtigt, at du er opmærksom på kontorstolens hjul. Det er nemlig ikke alle typer af hjul, der er velegnet til enhver overflade.