Guide til work-life balance

Sidebillede Guide til work life balance - Guide til work-life balance

Der findes to typer mennesker i denne verden: “Workaholics”, der er klar til at smide deres personlige liv ud for at fortsætte med at arbejde, og dovne arbejdere, der kun tænker på, hvad de skal foretage sig, når de har fri.

Tro det eller ej, disse typer er to sider af samme mønt, og ved at opnå den perfekte balance mellem dem kan vi få et sundt forhold mellem arbejde og privatliv.

Balance mellem arbejde og privatliv handler om at adskille vores arbejde fra vores personlige liv og prøve at være den bedste version af os selv.

Hvorfor er work-life balance vigtig?

At blande privatlivet sammen med dit arbejdsliv og bringe personlige problemer ind på arbejdspladsen er ikke blot usundt, men også en faktor, der kan gå kraftigt ud over dine præstationer på jobbet. På samme måde kan du ved at bringe arbejdsrelaterede problemer ind i dit personlige liv risikere at havne i skænderier med din familie og dine venner.

Work-life balance er vigtig for dit mentale helbred

Har du ikke et afbalanceret arbejdsliv, løber du en række forskellige risici som fx stressrelaterede sygdomme, som kan resultere i en arbejdsulykke eller psykiske problemer såsom alvorlig depression.

Det er nødvendigt at finde balancen mellem arbejde og dit privatliv og om nødvendigt søge professionel hjælp for at undgå sygdomme.

Work-life balance er lig med produktivitet

Enhver virksomhed og virksomhed ønsker kun de bedste, hårdtarbejdende og produktive medarbejdere for at få virksomheden til at vokse og udvikle sig. Det er derfor, et stabilt arbejdsliv er nøglen til at øge produktiviteten og forbedre præstationerne på jobbet.

Undersøgelser afslører, hvordan de, der har en stabil balance mellem arbejdsliv og privatliv, er langt mere produktive end dem, der ikke har det

Work-Life Balance og individualisme

De fleste “workaholics” er mennesker, der mangler personlighed og karisma. Workaholics er så dybt fokuseret på arbejde, at de ikke kan interagere med mennesker, hvilket gør skade på deres sociale liv.

Gode kommunikationsevner og personlige interesser, som fx hobbyer og fritidsaktiviteter, er fundamentet for en god balance i arbejdslivet, og det er med til at gøre medarbejderen mere sympatisk.

Du har kun et skud i bøssen

Tænk over det. Er det værd at have så mange arbejdsrelaterede og personlige problemer ved at blande de to aspekter af dit liv? At opnå den rigtige balance mellem arbejde og privatliv er mere end at arbejde hårdere eller tjene masser af penge, men en chance for at nyde livet og være lykkelig.

Balance mellem arbejde og privatliv handler om at adskille de to elementer, der tilsammen danner basis for vores liv og på den måde opnå fred og harmoni. Balance mellem arbejdsliv og privatliv handler også om, hvad du som person ønsker for dit liv.