Tips til at passe godt på din bil

image2 900x480 - Tips til at passe godt på din bil

Det er aldrig billigt at være den heldige ejer af en bil. Derfor bør du passe godt på din bil, så den kan holde i mange år uden, at den hele tiden skal repareres på værkstedet. Her kan du få flere gode råd til, hvordan du kan passe og pleje din bil bedst muligt.

Vask bilen med jævne mellemrum

Uanset om det er sommer eller vinter, bør du vaske din bil med jævne mellemrum. En tur i vaskehallen er en god idé, da dette fjerner pollen og støv om sommeren samt salt og andet snavs om vinteren. Om vinteren bør du vælge et vaskeprogram, der indeholder en voksbehandling. 

Derudover skal du huske at rengøre din bils fælge grundigt. Det kan eksempelvis være en fælge til BMW eller andre bilmærker. Ydermere er det en god rutine at tjekke viskerbladene ved bilvask, så du kan skifte dem, hvis de er slidte. Det er godt for både din egen og dine medtrafikanters skyld.

Hold øje med bilens bremser

Er bremserne slidte, så forlænges din bremselængde, hvilket ikke er optimalt. Derfor bør du jævnligt sørge for, at bilens bremser bliver smurt. Du kan for eksempel gøre det i forbindelse med en service, eller når du skifter fra sommerdæk til vinterdæk eller omvendt. 

Kig efter stenslag

Det kan være svært at opdage stenslag medmindre, de er i forruden. Det er en fordel, at du går en tur rundt om bilen af og til, så du hurtigst muligt kan opdage stenslag på bilens ruder. Herved kan et stenslag fikses før, at det kræver en helt ny rude.