Kløv dit brænde ved hjælp af flere metoder

pexels lumn 244563 900x480 - Kløv dit brænde ved hjælp af flere metoder

Har du en masse træ, der skal kløves således, at du kan holde gang i brændeovnen i de kolde vintermåneder? Så er der flere metoder, du kan bruge. Det er helt op til dig, om du vil bruge den hårde eller den nemme metode. Nogle er vilde med den ene måde at kløve brænde på, mens andre foretrækker den anden måde. Så hvilken metode er den bedste for dig?

Brændekløveren – den nemme metode

At gøre brug af en brændekløver er helt klart den nemmeste metode, når du skal kløve brænde. Med en brændekløver får du ikke nær så meget sved på panden. 

Til gengæld koster en brændekløver en del penge, og så skal du også sikre dig, at du har plads til at opbevare den, når den ikke er i brug. Det er derfor ikke altid det rigtige valg for alle at investere i en brændekløver. 

Hvis du mener, at en brændekløver er det rigtige for dig, skal du finde ud af, hvilken størrelse der er den rette til dit arbejde med brænde. 

Økse og huggeblok – den hårde metode

Du kan bruge en anden metode, når du skal kløve brænde. Her er der tale om den gode gammeldags metode i form af en økse og en huggeblok. Det kan være hårdt, men når først du har den rette teknik på plads, bliver det nemmere. 

Vil du ordne dit brænde ved at bruge en økse og en huggeblok, bør du læse mere om dette emne, inden du går i krig. Det er vigtigt, at du ved præcis, hvordan og hvornår det er bedst at anvende denne metode.