Derfor vil du gerne være gode venner med Google

campaign creators pypeCEaJeZY unsplash 900x480 - Derfor vil du gerne være gode venner med Google

“Venner” er måske så meget sagt, men hvis der er nogen, man som virksomhedsejer gerne vil være på god fod med, så er det Google. Overdrivelsen fremmer måske nok forståelsen her, men det, det hele handler om, er, at det er Google, der styrer, hvem der får lov til at blive vist i toppen af listen med søgeresultater i søgemaskinen. Og netop derfor bør din hjemmeside eller webshop altid vise sig fra den bedste side.

Har du styr på SEO?

Med mindre man har erfaring med søgemaskineoptimering og digital marketing, så er det de færreste, der kan svare “ja da” til det spørgsmål – og derfor er der en hel branche, der netop arbejder med at sørge for, at din virksomheds site viser sig fra sin bedste side og bliver vist i Googles søgeresultater.

Arbejdet med SEO er flerfoldigt, og det betyder, at der er mange måder at gribe processen an på. Nogle virksomheder vil måske have behov for den store tekniske opdatering, mens andre kan arbejde på indholdet, som kunderne præsenteres for på siden – de fleste i en kombination. Begge dele spiller en stor rolle, når det gælder de rangeringsfaktorer, som Google vurderer ud fra, når siderne rangeres i søgeresultaterne. Du kan læse mere om de forskellige arbejdsgange her: hvad er SEO.

Vigtigheden af din synlighed

Hvis processen er lang, og der som sådan ikke er en slutdato på, hvornår arbejdet med SEO er færdigt – kan det så betale sig, tænker du måske. Du kan være sikker på, at dine konkurrenter har tænkt samme tanke, og de er med al sandsynlighed igang med arbejdet as we speek.

Det der sker er: Når en i din målgruppe søger efter et produkt eller en service, så præsenteres brugeren for et resultat af sider, som er relevante for den søgning. Det er her, du gerne vil være synlig. For så brugeren har mulighed for at klikke sig ind og lægge en ordre i din butik. Hvis ikke du er tilstede i søgeresultaterne, så går salget til en konkurrent, som har styr på søgemaskineoptimeringen. Så spørg hellere dig selv: har du råd til at lade være?